Overslaan en naar de inhoud gaan

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP: info@zytholoog.be OF0478 59 24 56

Events

Nieuwpoort // 20.02.2013

Bieren proeven op het water.

Nieuwpoort – De Rederij Seastar pakt dit voorjaar uit met een gloednieuwe themacruise, de ‘Beer Star Cruise’. Tijdens een heerlijke cruise midden de polders tussen Nieuwpoort en Diksmuide, ontdekken de gasten de finesse van het bierproeven. Gediplomeerd zytholoog Kurt Gunst leert je de perfecte combinaties te maken met diverse gerechten.

Rederij Seastar pakt elke seizoen opnieuw uit met een sterk vaarprogramma. Daarin is altijd plaats voor een opvallende nieuwigheid, en dat is ook dit jaar niet anders. Kapitein Olislagers en zijn team heeft voor dit voorjaar een unieke ‘Beer Star Cruise’ uitgewerkt. De gasten op deze cruise ontdekken tijdens een vaartocht in de weidse polders de finesses van het bierproeven. Uiteraard hoort daar een passend menuutje bij, inclusief heerlijke met bier bereide gerechten.

In primeur

Op zondag 21 april vaart deze cruise voor het eerst uit. De afvaart is voorzien om 11u in Nieuwpoort (Brugse Steenweg, vlakbij het sluizencomplex ‘De Ganzepoot’). Op de heenvaart worden drie verschillende bieren gedegusteerd. Aansluitend wordt de lunch geserveerd. Omstreeks 13u30 leggen we aan in Diksmuide. Een unieke gelegenheid voor de opvarenden om de Boterstad te ontdekken, en vooral een ‘Papegaei’, het pittige stadsbier van Diksmuide, te proeven. Om 15u gaat het dan opnieuw richting Nieuwpoort. Op de terugvaart staat de degustatie van nog eens drie verschillende bieren op het programma. Afsluiten doen ze met een échte smaaktest. De (bier)proef op de som!

Gediplomeerd zytholoog

De ‘Beer Star Cruise’ wordt begeleid door ‘bier-oloog’ Kurt Gunst, een gediplomeerd zytholoog – want zo heet een biersommelier officieel – die de gasten zal inwijden in onze rijke Belgische biercultuur. Kurt Gunst weet immers alles af van bieren en maakt je wegwijs in het doolhof van de vele honderden biersoorten die in ons land worden gebrouwen. Hij leert je de verschillende soorten schuim ontdekken, maar ook smaken en aroma’s te onderscheiden. Bovendien informeert hij je ook over welke biersoort er het beste past bij welk gerecht.

Geïnteresseerden die de ‘Beer Star Cruise’ willen meemaken, vinden de gedetailleerde praktische info op www.seastar.be of kunnen vrijblijvend contact opnemen met de Rederij Seastar op 058-23 24 25. Reserveren is wel een must! voor meer informatie, foto’s of interview neem contact op met Andy Olislagers op 0496-26 00 66

Agenda

 • BAB Brugge

  1e weekend van februari

 • Wieze

  3e weekend van maart

 • Zythos

  4de weekend van april

 • Bierfanaten Koekelare

  2de weekend van mei

 • Zwevegem 2022

  14 & 15 augustus

 • North Sea festival 2022

  Laatste weekend van augustus

 • Poperinge Bierfestival 2022

  Laatste weekend van oktober

 •  

   

 • Op uw event ?

  Contacteer Kurt nu!

conquered by | © 2021